UA RU
×

Реєстрація

Інформація про профіль

Дані для реєстрації

Вхід

Введіть ім'я
Введіть прізвище
First name is not valid!
Last name is not valid!
Це не адреса електронної пошти!
Введіть адресу електронної пошти
Користувач з таким email вже зареєстрований!
Введіть пароль
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Підтвердіть згоду з правилами та умовами
E-mail або пароль неправильний!

 

Я багато кажу про етапи розвитку тут, в ezpz.

Етапи допомагають батькам знати, чого очікувати в певному віці, і, якщо необхідно, вони знають, коли слід звернутися за допомогою до свого педіатра. Ось кілька етапів: пізнавальних, мовних , які допоможуть вам і дитині в вашому гастрономічному подорожі!
Когнітивні етапи. Когнітивний розвиток ставиться до того, як дитина вчиться, включаючи мислення, уяву, рішення проблем і організацію інформації. Ваш 9-місячна дитина, ймовірно, буде любити вчитися через гру! Ось кілька порад, щоб заохотити ці пізнавальні етапи.
Дитина буде спостерігати, як падають предмети. Діти люблять кидати тарілки і миски і дивитися, як вони падають на підлогу. Ось чому винайшли Tiny Bowl і Mini Mat ... щоб зберегти здоров'я батьків на цьому етапі! В ідеалі час прийому їжі - це не час, коли діти повинні практикувати цей когнітивний навик, але ви можете оцінити цей навик поза середовищем годування. Використовуйте улюблену іграшку або м'яку іграшку, щоб допомогти дитині навчитися спостерігати за тим, як падають (грають) предмети, а не їдять предмети.
Дитина буде переміщати речі з однієї руки в іншу: в цьому віці дитина їсть руками і плавно переносить їжу з однієї руки в іншу. Дитина також буде використовувати ложку під час їжі. Крихітна ложка має коротку, товсту, круглу ручку, яка допомагає дитині практикувати цю пізнавальний етап.
Дитина покладе предмети у рот: в цьому віці діти кладуть усе у рот. Абсолютно усе! Це змушує нас схвилюватися, коли дитина починає вживати першу їжу, але небезпека задухи (пов'язані з їжею і предмети домашнього вжитку, такі як гудзики і монети) - кошмар батьків. Будьте готові до цього етапу в пізнанні дитини, спостерігаючи кожний прийом їжі. Вам це вдасться!
Етапи мови : Як логопед, я знаю, що кожна дитина говорить і розуміє в своєму власному темпі. Але до кінця 9 місяця батьки повинні з нетерпінням чекати першого слова своєї дитини і інших захоплюючих комунікативних навичок. Ось деякі ідеї для розвитку мови.
Дитина виголосить багато різних звуків: якщо ви використовуєте Tiny Cup і Tiny Spoon під час годування, ви покращуєте здатність дитини закривати губи, що також допомагає при ковтанні, питті, їжі і спілкуванні! Послідовні руху при годуванні (за допомогою інструментів відповідного розміру) забезпечують основу для хорошого закриття губ для створення ранніх звуків мови, таких як м, п і б. Намагайтесь, щоб мова вашої дитини складалася з таких слів, як мама, тато і баба.
Дитина розуміє слово «ні»: в 9 місяців ваша дитина починає розуміти мову, яку ви використовуєте. Дорослі часто використовують слово «ні», коли доглядають за дитиною, особливо коли намагаються забезпечити безпеку дитини, тому логічно, щоб це стало етапом розвитку мови! Я закликаю батьків зробити так, щоб дитина розуміла слово «ні» в цьому віці. Проте, я рекомендую уникати його використання під час їжі, так як це може викликати відмову від їжі. Використовуйте позитивну мова під час їжі, щоб спонукати дітей спробувати нові смаки.
Дитина буде копіювати звуки і жести: якщо ви говорите «мммм», коли ви їсте смачний шматочок брокколі на пару, то дитині буде цікаво, і він захочете наслідувати вам, спробувати смак і теж сказавши «мммм». Гол! Пам'ятайте, малюк захоче скопіювати всі жести в цьому віці. Так що, якщо ви кривите обличчя, коли їсте щось, що вам не подобається, ваша дитина теж зробить це обличчя, і, можливо, не захоче це їсти! Якщо ви вчите своїх дітей бути дослідниками  під час їжі, це не означає, що ви повинні їсти величезну кількість небажаних продуктів. Вам просто потрібно показати дитині, як зробити ОДИН укус!

Я сподіваюся, що ці етапи розвитку надихнуть вас на вивчення світу очима дитини! Пам'ятайте, що ці 9-місячні навички - загальне керівництво. Якщо у вас є які-небудь побоювання або питання з приводу розвитку вашої дитини, поговоріть з вашим педіатром при наступному відвідуванні та обговоріть етапи, які ваша дитина досягла, а так само те, що очікувати далі.

Щасливого годування,

Дон Вінкельманн (Dawn Winkelmann, M.S, CCC-SLP)
Логопед і фахівець з годівлі для ezpz
Фото: Пол Джойне


Scroll top